Салат “соняшник” класичний рецепт
Такий гарний, смачний, сонячний салат прикрасить кожен новорічний стіл!
Для його приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:
- Відварна куряча грудка – 300 грам
- Шампіньйони – 300 грам
- Цибуля – 1 штука
- Яйце – 4 штуки
- Сир – 150 грам
- Маслини без кісточок – 1 банка
- Чіпси – 1 пачка
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Майонез – 200 грам
Приготування:
- Яйця варимо круто, остуджує, чистимо.
- Варимо курячу грудку, остуджуємо, ріжемо дрібними шматочками.
- Цибулю і гриби чистимо, миємо.
- Сир тремо на дрібній тертці.
- 3 жовтки тремо на дрібній тертці.
- 3 білка і 1 яйце тремо на дрібній тертці в окрему ємність.
- Маслини ріжемо на 2 половинки.
- Гриби ріжемо на тонкі скибочки, цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на олії кілька хвилин, солимо за смаком.
- Викладаємо салат шарами.
- 1 шар Куряче м’ясо, змішане з 2 ст. л. майонезу.
- 2 шар-Гриби з цибулею, сіточка майонезу.
- 3 шар-Натерті яйця, сіточка майонезу.
- 4 шар-Натертий сир, сіточка майонезу.
- 5 шар-Тертий жовток
10. Перед подачею на стіл малюємо майонезом комірки, в які вкладаємо половинки маслин. Край прикрашаємо чіпсами.