Ніжне і розсипчасте печиво до чаю з кавовим ароматом без кави! Швидке, тане в роті печиво за 30 хвилин, разом з випічкою!
Сьогодні ділюся з вами рецептом смачного, швидкого, розсипчастого печива з самих звичайних і доступних продуктів!
Печеться воно 10 хвилин, і ще 10-15 хвилин йде на приготування тіста.
Якщо є час, кладу готове тісто охолодитися в холодильник, а якщо час “піджимає”, печу печиво відразу.
Як приготувати:
- Готую всі необхідні продукти.
Повний склад продуктів див. внизу статті.
- Родзинки промиваю і запарюю окропом на кілька хвилин.
- Вершкове масло краще дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м’яким.
- У мене масло з морозилки, тому розм’якшую його до м’якості в мікрохвильовці (імпульсами, по 10 сек. ).
Масло не повинно стати рідким, а має бути тільки м’яким.
- У чашу міксера кладу яйце, додаю сіль і цукор.
- Додаю ванільний цукор.
- Збиваю суміш міксером, в легку піну, і до побіління маси.
- Додаю розм’якшене вершкове масло.
- Збиваю суміш міксером.
- Вливаю рослинне масло.
- Знову все збиваю міксером.
- Виходить ось така кремоподібна маса.
- Поки займалася збиванням рідкої складової тіста, родзинки досить розм’як.
- Зливаю з родзинок воду, відкинувши його на сито.
- Обсушиваю ізюм на паперовому рушнику.
- В масляно-яєчну суміш, невеликими порціями, проціджую борошно.
- Спочатку всипаю невелику частину борошна.
- Разом з борошном, всипаю розчинний цикорій ( в порошку) і розпушувач.
- Проціджую всі разом, і перемішую тісто лопаткою до однорідного стану.
- Невеликими порціями вмешиваю борошно.
- Коли маса стає густою, викладаю її на стіл і вимішую тісто руками на столі.
- Розпластую тісто на столі.
- Роблю тіста у середині поглиблення, і викладаю обсушенный родзинки.
- Вмешиваю в тісто родзинки.
- Трохи відбиваю тісто об стіл, і скачую з нього колобок.
- Кладу тісто в пакет.
- Прибираю його в холодильник на 15-20 хвилин.
Поки тісто охолоджується, готую деко і розігріваю плиту.
Застеляю деко промасленим харчової папером або силіконовим килимком.
- Дістаю тісто з холодильника.
- Стіл злегка присипаючи борошном, викладаю тісто.
- Ділю тісто на дві частини, щоб було зручно працювати з тестом.
- Підкочую кожну частину тіста в колобок.
- Один колобок розкачую качалкою, товщиною~1см.
Розкочується це тісто погано, тому можна його распластать руками, а потім вирівняти качалкою.
- Формочкою вирізаю кружки тіста.
- Наношу на кружки тіста малюнки, за допомогою кондитерських штампиків чи з допомогою виделки.
З другої частини тесту формую печиво іншим способом.
- Відриваю від другого колобка тесту невеликі шматочки.
- Руками скачую з тіста кульки, злегка їх приплющиваю.
- Ці заготовки, також, прикрашаю малюнком, з допомогою виделки або штампиків (можна і не прикрашати).
- Викладаю заготовки на деко.
Спекти печивов заздалегідь розігрітій до 180°духовці, 10 хвилин.
- Печінкою даю трохи охолонути на деку, щоб воно стало більш твердим.
- Разом з папером перекладаю печиво на стіл.
Посипаю печиво цукровою пудрою.
- Поддевом ножем або лопаткою, обережно знімаю печиво з паперу.
В охолодженому вигляді, печиво легко знімається з паперу або килимка, не розсипається і не кришиться.
Таке печиво ніжне, розсипчасте, з насиченим ароматом цикорію і ванілі.
Родзинки відтіняє “кавовий” смак печива, надає йому вишуканість і легку кислинку.
На інший день печиво ще смачніше!
Сподіваюся рецепт вам сподобався!
Буду рада вашим , відгуками та коментарями! Діліться своїми рецептами смачного печива!
Радуйте своїх рідних і близьких смачною і ароматною випічкою!
Склад:
- 100 р. сливочн. масла
- 50 р. ростить. масла
- 100 р. цукру
- 1 яйце
- 320 г борошна в/с
- 10 р. розпушувача (2 ч. л. )
- 8 р. ванільного цукру(1 уп. )
- 1/4 ч. л. солі
- 15 р. розчинної цикорію(2 ст. л. )
- 50 р. родзинок