Кулінарія

Ніжне і розсипчасте печиво до чаю з кавовим ароматом без кави! Швидке, тане в роті печиво за 30 хвилин, разом з випічкою!

Сьогодні ділюся з вами рецептом смачного, швидкого, розсипчастого печива з самих звичайних і доступних продуктів!

Печеться воно 10 хвилин, і ще 10-15 хвилин йде на приготування тіста.

Якщо є час, кладу готове тісто охолодитися в холодильник, а якщо час “піджимає”, печу печиво відразу.

Як приготувати:

  • Готую всі необхідні продукти.

Повний склад продуктів див. внизу статті.

  • Родзинки промиваю і запарюю окропом на кілька хвилин.
  • Вершкове масло краще дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м’яким.
  • У мене масло з морозилки, тому розм’якшую його до м’якості в мікрохвильовці (імпульсами, по 10 сек. ).

Масло не повинно стати рідким, а має бути тільки м’яким.

  • У чашу міксера кладу яйце, додаю сіль і цукор.
  • Додаю ванільний цукор.
  • Збиваю суміш міксером, в легку піну, і до побіління маси.
  • Додаю розм’якшене вершкове масло.
  • Збиваю суміш міксером.
  • Вливаю рослинне масло.
  • Знову все збиваю міксером.
  • Виходить ось така кремоподібна маса.
  • Поки займалася збиванням рідкої складової тіста, родзинки досить розм’як.
  • Зливаю з родзинок воду, відкинувши його на сито.
  • Обсушиваю ізюм на паперовому рушнику.
  • В масляно-яєчну суміш, невеликими порціями, проціджую борошно.
  • Спочатку всипаю невелику частину борошна.
  • Разом з борошном, всипаю розчинний цикорій ( в порошку) і розпушувач.
  • Проціджую всі разом, і перемішую тісто лопаткою до однорідного стану.
  • Невеликими порціями вмешиваю борошно.
  • Коли маса стає густою, викладаю її на стіл і вимішую тісто руками на столі.
  • Розпластую тісто на столі.
  • Роблю тіста у середині поглиблення, і викладаю обсушенный родзинки.
  • Вмешиваю в тісто родзинки.
  • Трохи відбиваю тісто об стіл, і скачую з нього колобок.
  • Кладу тісто в пакет.
  • Прибираю його в холодильник на 15-20 хвилин.

Поки тісто охолоджується, готую деко і розігріваю плиту.

Застеляю деко промасленим харчової папером або силіконовим килимком.

  • Дістаю тісто з холодильника.
  • Стіл злегка присипаючи борошном, викладаю тісто.
  • Ділю тісто на дві частини, щоб було зручно працювати з тестом.
  • Підкочую кожну частину тіста в колобок.
  • Один колобок розкачую качалкою, товщиною~1см.

Розкочується це тісто погано, тому можна його распластать руками, а потім вирівняти качалкою.

  • Формочкою вирізаю кружки тіста.
  • Наношу на кружки тіста малюнки, за допомогою кондитерських штампиків чи з допомогою виделки.

З другої частини тесту формую печиво іншим способом.

  • Відриваю від другого колобка тесту невеликі шматочки.
  • Руками скачую з тіста кульки, злегка їх приплющиваю.
  • Ці заготовки, також, прикрашаю малюнком, з допомогою виделки або штампиків (можна і не прикрашати).
  • Викладаю заготовки на деко.

Спекти печивов заздалегідь розігрітій до 180°духовці, 10 хвилин.

  • Печінкою даю трохи охолонути на деку, щоб воно стало більш твердим.
  • Разом з папером перекладаю печиво на стіл.

Посипаю печиво цукровою пудрою.

  • Поддевом ножем або лопаткою, обережно знімаю печиво з паперу.

В охолодженому вигляді, печиво легко знімається з паперу або килимка, не розсипається і не кришиться.

Таке печиво ніжне, розсипчасте, з насиченим ароматом цикорію і ванілі.

Родзинки відтіняє “кавовий” смак печива, надає йому вишуканість і легку кислинку.

На інший день печиво ще смачніше!

Сподіваюся рецепт вам сподобався!

Буду рада вашим , відгуками та коментарями! Діліться своїми рецептами смачного печива!

Радуйте своїх рідних і близьких смачною і ароматною випічкою!

Склад:

  • 100 р. сливочн. масла
  • 50 р. ростить. масла
  • 100 р. цукру
  • 1 яйце
  • 320 г борошна в/с
  • 10 р. розпушувача (2 ч. л. )
  • 8 р. ванільного цукру(1 уп. )
  • 1/4 ч. л. солі
  • 15 р. розчинної цикорію(2 ст. л. )
  • 50 р. родзинок