Прийшла спека і борщ не варю зовсім: 4 улюблених моїх рецепта окрошки, а овочеву готую 2 рази в тиждень
Яскрава, смачна і свіжа окрошка те, що потрібно в спекотний літній день! Я впевнена, що ніхто не відмовиться від тарілочки холодного супу. У цій збірці я зібрала улюблені мої варіанти окрошки: на квасі, на айраном, на кефірі, овочева з авокадо. Приготуйте звичне блюдо з новим для вас рецептом
Рецепт № 1. Окрошка на домашньому айраном
Свіжа, легка, дуже, дуже смачна. За смаком домашній айран виходить точно такий же, як покупний.
ІНГРЕДІЄНТИ (на 6 порцій):
- ковбаса варена докторська – 200 гр.
- яйця варені – 2 шт.
- огірки – 2 шт.
- редис червоний – 4-5 шт.
- зелень (кріп, цибуля) – 70 гр.
- кефір (3,2 %) – 1 літр
- вода мінеральна з газом – 400 мл
- сіль – за смаком
- сметана для подачі
Рецепт № 2. Окрошка на кефірі
У дитинстві ми з мамою готували саме таку окрошку, але з віком смаки дещо видозмінюються і мені подобається експериментувати і готувати щось нове. Але цей рецепт все одно запам’ятається, як самий смачний і просто самий-самий))
ІНГРЕДІЄНТИ (на каструлю 4 літри):
- картопля відварна – 700 г
- яйця варені – 4 шт.
- огірок свіжий – 3 шт. (середні)
- ковбаса варена – 500 г
- кефір (2,5%) – 1 л
- сметана (15%) – 250 мл
- вода – 1,5 л
- редис – 200 г
- зелень – 100 г
- сіль – за смаком
- лимонна кислота – за бажанням
Рецепт № 3. Окрошка на квасі
Я додаю один інгредієнт, який робить її не схожою на всі ті окрошки, які ми звикли їсти в гостях або ресторанах. Спробуйте приготувати, як я, вам точно сподобається!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- варена картопля – 1 шт. (200 г)
- огірок свіжий – 2 шт.
- редис – 200 г
- ковбаса докторська – 330 г
- варене яйце – 1 шт.
- сіль – за смаком
- зелень (асорті)
- гірчиця – 2 ч. л.
- квас – 1,3 л
Рецепт № 4. Окрошка овочева
Буває хочеться окрошку максимально легку і тоді я готую окрошку без м’яса і без ковбаси, а замість них додаю 2 інших інгредієнта. Виходить вона, ну дуже смачна, апетитна і освіжаюча.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- картопля – 3 шт (середніх)
- яйця – 3 шт.
- огірок – 2-3 шт.
- редис – 5 шт.
- авокадо – 1 шт.
- консервований горошок – 4-5 ст. л.
- сметана – 3 ст. л.
- кефір (2,5 %) – 1 л
- вода – 800 мл
- сіль – за смаком
- зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля)
- лимонна кислота – за бажанням