Кулінарія

Прийшла спека і борщ не варю зовсім: 4 улюблених моїх рецепта окрошки, а овочеву готую 2 рази в тиждень

Яскрава, смачна і свіжа окрошка те, що потрібно в спекотний літній день! Я впевнена, що ніхто не відмовиться від тарілочки холодного супу. У цій збірці я зібрала улюблені мої варіанти окрошки: на квасі, на айраном, на кефірі, овочева з авокадо. Приготуйте звичне блюдо з новим для вас рецептом

Рецепт № 1. Окрошка на домашньому айраном

Свіжа, легка, дуже, дуже смачна. За смаком домашній айран виходить точно такий же, як покупний.

ІНГРЕДІЄНТИ (на 6 порцій):

  • ковбаса варена докторська – 200 гр.
  • яйця варені – 2 шт.
  • огірки – 2 шт.
  • редис червоний – 4-5 шт.
  • зелень (кріп, цибуля) – 70 гр.
  • кефір (3,2 %) – 1 літр
  • вода мінеральна з газом – 400 мл
  • сіль – за смаком
  • сметана для подачі

Рецепт № 2. Окрошка на кефірі

У дитинстві ми з мамою готували саме таку окрошку, але з віком смаки дещо видозмінюються і мені подобається експериментувати і готувати щось нове. Але цей рецепт все одно запам’ятається, як самий смачний і просто самий-самий))

ІНГРЕДІЄНТИ (на каструлю 4 літри):

  • картопля відварна – 700 г
  • яйця варені – 4 шт.
  • огірок свіжий – 3 шт. (середні)
  • ковбаса варена – 500 г
  • кефір (2,5%) – 1 л
  • сметана (15%) – 250 мл
  • вода – 1,5 л
  • редис – 200 г
  • зелень – 100 г
  • сіль – за смаком
  • лимонна кислота – за бажанням

Рецепт № 3. Окрошка на квасі

Я додаю один інгредієнт, який робить її не схожою на всі ті окрошки, які ми звикли їсти в гостях або ресторанах. Спробуйте приготувати, як я, вам точно сподобається!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • варена картопля – 1 шт. (200 г)
  • огірок свіжий – 2 шт.
  • редис – 200 г
  • ковбаса докторська – 330 г
  • варене яйце – 1 шт.
  • сіль – за смаком
  • зелень (асорті)
  • гірчиця – 2 ч. л.
  • квас – 1,3 л

Рецепт № 4. Окрошка овочева

Буває хочеться окрошку максимально легку і тоді я готую окрошку без м’яса і без ковбаси, а замість них додаю 2 інших інгредієнта. Виходить вона, ну дуже смачна, апетитна і освіжаюча.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • картопля – 3 шт (середніх)
  • яйця – 3 шт.
  • огірок – 2-3 шт.
  • редис – 5 шт.
  • авокадо – 1 шт.
  • консервований горошок – 4-5 ст. л.
  • сметана – 3 ст. л.
  • кефір (2,5 %) – 1 л
  • вода – 800 мл
  • сіль – за смаком
  • зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля)
  • лимонна кислота – за бажанням