Кулінарія

Курячі котлети: 10 рецептів від досвідченої господині

Курячі котлети паличка-виручалочка сучасної господині. Готувати їх дуже просто і швидко, рецепти котлет доступні і різноманітні. Так, існує багато рецептів від звичайних класичних котлет до котлет по-київськи або котлет де-воляй. А якщо застосувати трохи кмітливості, курячі котлети можна готувати хоч кожен день і кожен раз вони будуть відрізнятися один від одного і радувати гурманів своїм смаком і зовнішнім виглядом.

Курячі котлети бувають трьох видів – з цілих грудок, з рубленого м’яса і з курячого фаршу. Фарш можна вільно купити в магазині або на ринку або приготувати самим, що звичайно набагато краще. Домашній фарш більш корисний і ви точно знаєте, що входить до його складу. Найкраще крутити фарш з різних частин курки, з’єднуючи м’ясо курячих грудок з м’ясом з стегенець. Такий фарш буде самим правильним, соковитим і котлети з нього вийдуть на ура. Курячі грудки для котлет можна підготувати також двома способами. Перший просто зробити філе надріз, покласти всередину начинку, обваляти в яйці і сухарях і обсмажити або запекти в духовці. Також можна розрізати грудку вздовж, не прорізаючи наскрізь, розгорнути у вигляді книжки, акуратно відбити. Всередину покласти начинку або ароматне масло, загорнути у вигляді котлети, запанірувати і обсмажити на сковороді або у фритюрі. Рубані котлети готують з дрібно нарубаного курячого м’яса. Для їх приготування потрібен спеціальний ніж-тесак.

Kulina. ru пропонує рецепти найсмачніших курячих котлет, які ви без праці приготуєте в будні і вихідні. Приємного апетиту!

Котлети з курки з зеленим маслом

Прототипом цих котлет служить відомий рецепт французької кухні – котлети де-воляй, а також котлети по-київськи. святковий рецепт, тому що блюдо виходить дуже смачним, соковитим і ароматним. Вся справа в зеленому олії метрдотель. Блюдо стало популярним завдяки Єлизавети, дочки Петра I. Ці котлети дійсно заслуговують царського столу, якщо ви їх ще не пробували, рекомендуємо виправити це упущення.

Курячі котлети “Пташине молоко”

Курячі котлети з сиром неймовірно смачні і ніжні. Дуже подобаються і дорослим, і дітям. так називаються тому що, на поверхні котлет від розплавленого сиру утворюються білі крапельки. Пташине молоко мають дуже ніжну соковиту структуру і неповторний сирний смак.

Котлети по-київськи з сиром

Звідки з’явилися котлети по-київськи виявляється зовсім не просто. Якщо вірити назві, то страва родом з України. Але рецепт претендують і французи, і навіть американці, правда, вихідці з України. Головний секрет – кісточка, з якою вони подавалися в ресторанах. Справа в тому, що завдяки їй зручно було брати котлету руками, саме на неї одягали папільйотку – красиву паперову серветку. А в Радянському союзі кісточка вважалася свідченням того, що котлета дійсно була приготована з курячої грудки, а не з фаршу. В оригінальному рецепті ароматне зелене масло готують із зелені кропу і розм’якшеного вершкового масла. Ми додали ще й сир, вийшло надзвичайно смачно! Хочете порадувати близьких смачним обідом або вечерею – приготуйте котлети по-київськи.

Котлети січені з курки

Ще один варіант приготування смачних і соковитих котлет – . Відрізняються вони від звичайних котлет тим, що м’ясо рубається дуже дрібно за допомогою ножа, а не пропускається через м’ясорубку. Рубані котлети виходять більш соковитими і не менш смачними і ароматними.

Курячі котлети в мигдальній обсипання

Приготувати курячі котлетки дуже просто, але іноді хочеться якось урізноманітнити своє меню і зробити їх більш святковими і ошатними. Для таких випадків Kulina. ru пропонує свій рецепт. – дуже смачні і соковиті. Все завдяки тому, що фарш прокручується через велику решітку, в нього додається зелень, а всередину котлет невеликий шматочок вершкового масла. Все це пишність його панірують у горіхах і обсмажується до готовності на сковороді.

Котлети Пожарські

На дозвіллі отобедай у Пожарського в Торжку,
Смажених котлет і спробуй піди без нічого.

Мало хто не чув ці рядки великого А. Пушкіна. Насправді готувати дуже просто. З ними пов’язана дуже красива історія. Одного разу Олександр Перший з почтом заїхав в трактир, який належав Івану Мефодьевичу Пожарському. За кілька годин до появи царя в трактир прибутку посильні і заявили, що до столу має бути подана виключно м’ясо. Шинкар зажурився, взяв сокиру і вже хотів зарубати свою єдину годувальницю корову, як його дружина Одарка кинулась до нього в ноги і сказала, що не можна вбивати корову, так як вони скоро стануть батьками. Дізнавшись про таку новину, Іван пішов у будинок молитися про долю своєї родини. Дарина ж взяла і приготувала з курячого м’яса неймовірно смачні котлети, які так полонили російського царя. В подяку за теплий прийом і смачний обід цар нагородив Івана Мефодьича, і з тієї пори на тракті Петербург – Москва рідко хто відмовляв собі в задоволенні заглянути до Пожарським на їх котлетки. Котлети пожарські нікого не залишать байдужими.

Курячі котлети в молочному соусі

Курячі котлети можна приготувати за лічені хвилини і подати до столу з улюбленим гарніром. Ми пропонуємо рецепт дуже смачних котлет, які подаються до столу з соусом. блюдо, яке оцінять всі члени вашої родини. Виходять вони не тільки дуже смачними, але і пишними і ароматними.

Папараці кветка: котлети по-білоруськи

Курячі котлети і їх прототипи є в багатьох кухнях світу. , які готують в Білорусі. Назва перекладається, як Квітка папороті. Готують їх так: сир з маслом подрібнюють у блендері до однорідної маси, потім формують шматочки у вигляді рулету і злегка приморожують. Подрібнений курячий фарш відбивають, щоб він став щільніше, потім формують котлети, в середину яких кладуть сирно-масничне рулет. Котлети панірують, обсмажують і доводять до готовності в духовці.

Курячі котлети: смачно та корисно

Приготувати простіше простого. Для цього в курячий фарш потрібно додати корисні продукти, це може бути цвітна капуста або брокколі, свіжий зелений горошок, м’якоть кабачка. Ми додали подрібнену моркву і свіжу зелень. Тому наші котлети стали дуже смачними і корисними.

Котлети з курячого фаршу з сиром і шинкою

Котлети з курячого фаршу з сиром і шинкою – прототип відомого страви під назвою кордон блю. Оригінал готують з телятини, яку фарширують сиром і шинкою. Ми подумали і вирішили, а чому б нам не приготувати . Вийшло дуже апетитно і неймовірно смачно. Думаєте, чим порадувати близьких у вихідні – приготуйте ці котлети і здивуйте своїх рідних!